1. Anasayfa
  2. Öneriler

Stajınız Bitmeden Bu Kişilerle Mutlaka Bir Yemek Yemeniz Gerek!

Stajınız Bitmeden Bu Kişilerle Mutlaka Bir Yemek Yemeniz Gerek!

Mezuniyet sonrası gireceğiniz sektörün fragmanını sizlere izlettiren staj döneminizi verimli bir hale getirmeniz için daha önce bazı ip uçları sizlerle paylaşmıştık. Bu serimize devam ediyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle bir çok öğrenci için zorunlu staj döneminin tamamlanacağı zaman dilimi anlamına geliyor. Kimisi harıl harıl staj yeri ayarlamaya çalışırken, kimisi “sülalem rahat yeeeaahh” diyerek çoktan bulmuş gün sayıyor…

Verimli Bir Staj Dönemi İçin Hayat Kurtaran Bilgiler!

Danışmanınız ile Yemek olmasa da bir kahve iyi gider.

Nasıl bir şirket ortamında çalışacağınız, kiminle çalışacağınız ve ekip ruhunu anlamanız için başlangıç olarak danışmanınız ile bir kahve içerek yola koyulabilirsiniz. Kahve bahanesiyle 40 yıl hatırını da araya sokarak, staj sonrası muhabbeti sürdürüp network ağınızın güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yönetici ile bir öğle yemeği fena mı olur ?

Staj yaptığınız şirketin yöneticisi ile bir öğle yemeği… Vuhhuuu ne kadar havalı değil mi ? Şirkette tüm gözler üzerinizde… Çekimser olmayın bu konuda, teklifte bulunmak size bir şey kaybettirmez. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü misali… Bir e-posta atarak bile bu yemeği ayarlayabilirsiniz. Malumunuz iş hayatında e-postalar yoğun ve aktif olarak kullanılıyor. Ama mail adresinizin “beLaLı_jojuk_34@hotmail.com” olmamasına dikkat edin.


Çalışmak istediğiniz pozisyonda çalışan kişi

Staj seviyesine gelmiş potansiyel bir sektör adayı iseniz mutlaka bir hedefiniz ve çalışmak istediğiniz departman vardır. Departmanın ne olduğunun hiç bir önemi yok. Belki bir üst düzey yönetici, belki bir pazarlama müdürü, belki çağrı merkezi… Bu kişi ile ayarlayacağınız kısa süreli bir görüşme bile size basamakları çıkarken koşmanızı sağlayabilir. Tecrübelerinden faydalanmak onun yaptığı hataları yapmayarak daha kısa süre de yükselmek ve onun başardıklarını başarmak. Görüşme sonrasında pişman olmayacaksınız.

Diğer Stajyerler 

En önemli hedef kitle işte burası. Sadece yemek değil, iş sonrası birlikte daha bir çok etkinliği birlikte yapabilirsiniz. Bugün stajyer olarak sizinle aynı ortamda bulunan kişi yarın çalışma arkadaşınız, belki bir üstünüz, belki altınız olabilir. Böylece ileride çalışacağınız kişileri tanıma fırsatı bulur, ekip ruhuyla daha güzel işler başarabilirsiniz. Akranlarınız oldukları için ileride bir şirkette pozisyon edindiklerinde size referans olabilirler.

Odak noktanız da ki o kişi…

Her ortamda mutlaka birisi vardır. Hayat felsefesi, çalışma ortamında yarattığı fark ve karizmasıyla ilgi odağı olan ve özenilen bir kişi hep olmuştur. Tabi bu kişi sizin fikirlerine saygı duyduğunuz kişidir. Çok resmi olmasına gerek olmayan hoş bir sohbet her iki taraf içinde verimli ve güzel olacaktır.

JetTürk olarak kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkmanız için gereken tüyoları ve ip uçlarını işin uzmanlarından sizlere aktarmaya devam edeceğiz. JetTürk ailesinin bir ferdi olmak ayrıcalıktır :)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/jetturkc/public_html/wp-content/themes/geoits/frameworks/reaction.php on line 56

    Türk Sivil Havacılık tarihinden aldığı güçle, yarınlara daha umutlu, daha güçlü bakabilmek adına Türk Sivil Havacılığı’nın her kademesinde yer edinebilmek için, bize gönül verenlerden aldığımız destek ve güçle, mavinin sonsuz güzelliğinde, geleceğin büyük ülke Türkiyesi’nde, havacılık alanındaki gelişmelere katkıda bulunabilmek, havacılığı 7’den 70’e herkese sevdirebilmek başlıca amaçlarımız arasındadır.

    Yazarın Profili