Havacılığa gönül vermiş gençler olarak bu alanda sadece profesyonel değil sportif faaliyetlerde bulunarak her alanda kendimizi göstermek istiyoruz fakat bu Türkiye’de ne kadar mümkün?
Her yıl onlarca havacılık lisesi ve eğitim merkezleri kuruluyor buradan yetişmeye başlayan yeni kuşağın dikkatini çeken ilk kurum kuşkusuz TÜRK HAVA KURUMU olacaktır.
Peki bu kurum gençler için model uçak eğitimi dışında ciddi anlamda ne yapıyor?
Sektörle azıcık ilgisi bulunan herkesin aklına geçmişte yaşanan yolsuzluk, maaşların ödenmemesi ve eğitim uçaklarının çürümeye terk edilmesi gibi konular gelebilir lakin biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Amacımız sadece Atatürk’ün biz gençlere armağan ettiği bu kurumun faaliyetlerini hiçbir menfaat gözetmeden gerçekleştirmesidir.
Türkiye’de sportif havacılık hala her gencin rahatlıkla ulaşabileceği bir hobi olmaktan çok uzak. Ücretsiz verilen Yamaç paraşütü, Planör, Yelken kanat, Paraşüt eğitimlerinin seçilme kriterleri hala belirsizlik üzerine kurulu. Puan sistemi ve kuruma bağlılık amacını ölçmek için getirilen bu sistem etkinliğini yitirip yerine güvensizlik duygusunu biz gençlere göstermiştir. Bunun yerine ülkemizin müsait hava koşullarından faydalanarak o bölgelerde havacılık üstleri kurup gerekli hava araçlarını aldıktan sonra cüzi miktarlarda bu faaliyetleri satmak çok mu zor olurdu? Bu durumda kuruma nakit akışı sağlanır pistlerin golf sahası yapılmasına gerek kalmazdı.! Maddi durumu yetersiz gençler içinse buradan gelen sermaye kaynağı ile eğitim vermek mümkün olabilir. Geçmişte yelken-kanat eğitimi almış biri olarak THK’ ya vefayı borç bilirim.